Aktuálne trendy, ktoré prinášajú okná a dvere

Veľmi obľúbeným materiálom pre výrobu profilov teda rámov okien sa v súčasnosti stáva hliník. Má výborné statické vlastnosti, a preto sa často využíva aj pri veľkoformátových oknách. Pre dokonalé zladenie okien s fasádou domu si môžu zákazníci zvoliť akúkoľvek farbu či dekor.

Veľkoformátové okná a dvere

Ďalším moderným riešením, ktoré sa prejavuje už niekoľko rokov, sú svetlé a priestranné miestnosti a teda aj veľké okná, ktoré vpustia do miestnosti čo najviac svetla a tepla. Vďaka novým technológiám sa zákazník nemusí ani v prípade veľkých presklených plôch báť úniku tepla. 

Ideálne riešenie týchto požiadaviek je systém Cortizo, ktorý zabezpečuje plnú mobilitu systému posuvných dverí či okien, poskytuje jednoduchú manipuláciu, exkluzívny dizajn a nerušené prepojenie exteriéru s interiérom.

Veľkoformátové riešenia

Technológia výroby a stále kvalitnejší materiál šetrí nielen životné prostredie, ale aj únik energie. Ako príklad možno uviesť hliníkové okná Cor-70 z nemeckého profilového systému Cortizo. Tieto okná sú určené pre moderné nízkoenergetické a pasívne domy. V súčasnej dobe sú z hľadiska tepelnej izolácie a technickej vyspelosti v odbore hliníkových okien na poprednom mieste. Okná vynikajú dokonalou tepelnou izoláciou, ktorá bola donedávna možná len pri plastových či drevených oknách a dverách. Rozdiel je však v tom, že hliníkové okná a dvere s veľkým náskokom víťazia v otázke životnosti, spoľahlivosti a všetkých veľkoformátových riešeniach.

Hliníkové dvere a okná

Nemožno zabudnúť ani vchodové dvere, ktoré rovnako ako okná podliehajú súčasným trendom bývania. S dobou veľkých členitých priestorov ide ruka v ruke aj potreba rozširovať a opticky zväčšovať. K tomu je možné využiť veľkoformátové okná, ale aj dvere zvolením vhodnej výplne skla či farby. Skutočne luxusným produktom roka sú hliníkové vchodové dvere. Ich konštrukcia zaručuje vysokú trvanlivosť, životnosť a tepelnú izoláciu.